PROČ ADVENTURE MENU?
Těšíme se na dovolenou, na výlet, nebo jenom na víkend strávený s rodinou nebo přáteli. Těšíme se na to celý týden, měsíc, rok. Proč si tedy tento výjimečný okamžik neužít naplno? Proč se zdržovat vařením? Ale také: proč jíst mimo domov méně kvalitně?
Našim cílem je, aby si člověk mohl dopřát kvalitní a plnohodnotné jídlo kdekoli a kdykoli. Aby mohl dodat tělu kvalitní živiny i v situacích, kdy není čas nebo prostor pro plnohodnotné vaření. Aby nezatěžoval organismus těžko stravitelnými chemickými přísadami v konzervách a nekazil si zažívání nekvalitními polotovary. To vše během pár minut. Dobře se najíst není jen výsadou domova a restaurací.
Jedině s kvalitním jídlem si můžete užívat života opravdu naplno.
JAK VAŘÍME?
Suroviny jsou základ každého jídla. Když chceme kvalitní poctivé jídlo, které bude chutné a dodá tělu potřebnou energii bez jakékoli chemie, musíme vybírat ty nejkvalitnější ingredience.
My v Adventure Menu pracujeme s potravinami od lokálních dodavatelů, vše pečlivě kontrolujeme, nepoužíváme žádné emulgátory, neboli „éčka“, konzervanty, ani jinou chemii. Nezpracováváme ani žádné polotovary a vše připravujeme poctivě od základu ručně.
Odměnou je potom skvělá přirozená chuť a plnohodnotné jídlo..
TRADIČNÍ TECHNOLOGIE V NOVÉM
Našim cílem bylo připravit vysoce kvalitní jídlo, které zůstane co nejdéle čerstvé bez použití jakýchkoli zatěžujících konzervantů a chemických přísad. Proto jsme zvolili jinou strategii, než je u většiny moderních „outdoor jídel“ zvykem a místo dehydratace jsme využili proces sterilace. Ten využívali již naši rodiče a prarodiče při tradičním zavařování.
My jsme ale šli dál a za použití moderních přístrojů jsme vyvinuli nový způsob sterilace, který nám umožní uchovat hlavní jídlo i s přílohou v takzvaném „tekutém stavu“.
Následná příprava pokrmu je tudíž velmi jednoduchá a rychlá, stačí už pouze ohřát. Sterilované jídlo si uchovává svou přirozenou chuť, vůni a vzhled společně s nutričními hodnotami a extrémní trvanlivostí. Čerstvé zůstane až po dobu tří let.